Publicaties

 

Artikelen, flyers en meer…

Publicaties

Drones in waterland

Januari 2016
Drones worden een steeds belangrijker onderdeel van onze samenleving. Ze worden gebuikt in de bouwsector, door hulpdiensten, wetenschappers, en nog veel meer. Maar ook in de watersector hebben ze potentieel. Ze helpen illegale lozingen te ontdekken, lekkages in leidingen, controleren de staat van dijken… Staan we aan het begin van een omwenteling?
Lees meer…

Vliegende robots

Juli 2015
Bij het professioneel gebruik van vliegende robots binnen de industriële context komt meer kijken dan het aanschaffen en in de lucht brengen van het apparaat. Peter van der Schuyt, directeur van Centerone, deelt in dit interview praktische inzichten die het bedrijf heeft opgedaan bij het inzetten van drones voor processen zoals de inspectie van masten.

Mogelijkheden inzet drones bij waterbeheer zijn oneindig

Maart 2015
Dat drones niet langer meer bij wijze van proef, maar op grotere schaal en wellicht zelfs structureel zullen worden ingezet in het waterbeheer, lijkt nog slechts een kwestie van tijd. Daartoe dient wel de wetgeving te worden aangepast. Dit stelde Peter van der Schuyt van DronePoint tijdens de Waterinfodag die 5 maart in Den Bosch werd gehouden. Waterschappen zouden met hulp van drones 25-40 procent efficencyverbetering kunnen boeken. “De mogelijkheden zijn oneindig.”
Lees meer…

Video’s

5 maart 2015
DronePoint @ Waterinfodag
1931 ‘s-Hertogenbosch

14 juni 2014
Bedrijfspresentatie @ Symposium UAV
Geofort Herwijnen