Hunze Aa’s Dijkinspecties

Written by Christiaan Driessen

16 maart 2020

}
Leestijd: < 1 minuut

In opdracht van waterschap Hunze en Aa’s is Dronepoint deze zomer gestart met het inspecteren van dijken op lekkages middels infrarood. Wegens de warme temperaturen buiten was het een uitgelezen moment hiervoor. Hierdoor is er namelijk een wezenlijk warmteverschil tussen het water binnen en buiten de dijk. Al met al, de ideale omstandigheden voor een infrarood inspectie. 

Normaal gesproken is het achterhalen van lekkages in en rondom dijken vergelijkbaar met het zoeken naar een naald in een hooiberg. Het is vooraf lastig om te zeggen waar de volgende lekkage precies gaat uitbreken, en het is niet altijd even duidelijk waar het water door de dijk ontsnapt. Door een infraroodsensor te bevestigen aan een drone is iedere dijk in een mum van tijd gescand. En vanaf de juiste hoogte bracht de infraroodscan duidelijk naar voren waar de lekkages zich precies bevonden in de dijk.  

0 reacties