Volledige grip op ieder project met meer actuele kennis en presisie

Projecten in de bouw en renovatiesector zijn een stuk veiliger, efficiënter en beter gecoördineerd met de juiste inzichten van drones.  

Succesvolle projecten draaien op actuele, betrouwbare en uitvoerbare informatie. Wij leveren end-to-end drone services en analyse voor bouw- en renovatiebedrijven. Hierbij ondersteunen wij projecten voor, tijdens en na de aanleg met regelmatige inspecties en software oplossingen.

Meet & Analyseer

Het overzicht bewaren over complexe bouwprojecten met veel bewegende onderdelen is geen gemakkelijke klus. Met de gehele projectplaats duidelijk in kaart is het voor projectmanagers mogelijk om zo’n beetje alles te meten en analyseren. Zo kan je de vooruitgang bij houden, doelstellingen na jagen, materialen managen, werk van toeleveranciers verifiëren en nog veel meer. Daarnaast is het een stuk eenvoudiger om problemen te achterhalen welke op grondniveau al snel onopgemerkt blijven.

Samenwerken & Coördineren

Met een duidelijk en actueel overzicht van een projectlocatie is het een stuk gemakkelijker om vooruit te plannen, werk te coördineren en samen te werken met projectteams en aannemers. Wanneer iedere stakeholder beschikt over dezelfde visuele informatie, draagt dat bij aan de transparantie en helderheid van communicatie. Dit alles zorgt ervoor dat een project niet alleen soepel, maar ook tijdig en binnen budget verloopt.  

 

Veiligheid & Efficiëntie

Identificeer, analyseer en voorkom risico’s gemakkelijk en snel. Drones zijn zowel veilig als efficiënt wanneer het aan komt op het inspecteren van gevaarlijke of moeilijk berijkbare locaties. Door de snelheid, veiligheid, wendbaarheid en relatief lage kostenplaatje van drones is het dus mogelijk om vaker inspecties uit te voeren. Hierdoor ben je dus ten alle tijden compliant, en dat werkt een stuk prettiger.

Alle project data in één plek

Breng de juiste informatie en de juiste mensen samen in één digitale werkomgeving met ons cloud-based software platform: asset-viewer. Start met het bouwen van een historische database en gezamenlijke kennis van zowel huidige als toekomstige projecten. Leer van eerder gemaakte fouten, vind antwoorden en verzamel solide documentatie in het geval van juridische conflicten.

Technologieën geschikt voor de bouw en renovatiesector

LiDAR

LiDAR staat voor ‘Light Detection and Ranging’ en is een technologie die de afstand tot een object of oppervlakte bepaalt door het gebruik van laserpunten. Hiermee worden de kleinste nuances gedetecteerd, wat erg handig kan zijn voor gebieden met een hoop vegetatie en bomen. Dit levert vroegtijdig een waardevolle inzichten op voor aannemers, investeerders en landeigenaren voordat het project van start gaat.

Fotogrammetrie

Lucht fotogrammetrie is een methode om vorm en locatie van objecten en gebieden door metingen in foto’s te bepalen. Dit levert hoge kwaliteit beelden, 2D Orthomosaics en 3D modellen op. Dit soort modellen zijn uitermate geschikt wanneer het aan komt op meten, analyseren, samenwerken en coördineren. 

Besloten Ruimtes

Met speciale drones is het mogelijk om besloten ruimtes te betreden welke normaal gesproken te gevaarlijk, tijdrovend of prijzig zouden zijn. Hierdoor kunnen gevaarlijke of juist erg moeilijk te bereiken plaatsen toch geïnspecteerd worden.

Case Studies in de bouw en reparatie sector

Betoninspecties op hoogte binnen een CTR: dit is hoe Balm dat aanpakt

Omdat de Bijlmer vrij dicht in de buurt ligt van Schiphol, hebben we te maken met een gecontroleerd luchtruim gebied. Binnen dit gebied dient elk soort vliegtuig, zowel groot als klein, ten alle tijden een tweewegscommunicatie te onderhouden met de luchtverkeerstoren…

De volgende stap

Klaar om het volgende bouwproject naar een hoger niveau te tillen met meer coördinatie, veiligheid en efficiëntie? Neem dan gerust contact met ons op!