Slim wegonderhoud en verkeersmanagement met drones

Drones zijn de oplossing voor het onderhouden van een actuele digitale database wat strategisch en dynamisch plannen mogelijk maakt. Snel, kost-efficiënt en risico vrij.

Naar verwachting blijft de drukte op de Nederlandse wegende komende jaren sterk toenemen. Dit heeft gevolgen voor het onderhoud van het wegennet, evenals bijkomende milieubelasting. Dit alles vraagt om slimme oplossingen, regelmatige inspecties en actuele databases. Hierin ondersteunen wij bedrijven in verkeers- en weginfrastructuur management om kosten, risico’s en kwaliteit beter te balanceren.

On-Demand kwaliteit data

Wees niet meer afhankelijk van traditionele meetmethoden en verouderde luchtfoto’s. Vanaf gepaste hoogte verzamelen drones de nodige data, on-demand en real-time. En met een hoge wendbaarheid zijn drones vlug inzetbaar en goed bestuurbaar rondom bruggen, viaducten en tunnels. Met snelle toegang tot betrouwbare, actuele informatie is het mogelijk om beter te plannen voor reparaties, onderhoud en projecten.

Meet & Analyseer

Met duidelijk zicht van bovenaf is het mogelijk om praktisch alles te meten en te analyseren, zonder het wegverkeer daarin te belemmeren. Meet de actuele toestand van infrastructuur, project voortgang, verkeersstromen, congestie hotspots, parkeergedrag, wat dan ook. Analyseer de data om inzicht te verkrijgen in schades, benodigde materialen, verkeersstromen, wegveiligheid en reisgedrag van automobilisten.  

Veiligheid & Efficiëntie

In tegenstelling tot de traditionele methodes zijn drones een stuk sneller, veiliger en kost-efficiënter. En in combinatie met de juiste software zijn experts in staat om volledige analyses uit te voeren vanuit kantoor. Dit maakt smart asset management mogelijk: wat het inmeten, inspecteren en managen van assets een stuk eenvoudiger maakt.

Software & AI

Brengt de juiste informatie en de juiste mensen samen in één digitale werkomgeving met ons cloud-based software platform: asset-viewer. Wanneer iedereen toegang heeft tot dezelfde visuele informatie, is het coördineren van werk een stuk eenvoudiger. Automatiseer inspectie processen, verhoog efficiëntie en verlaag de kans op menselijke fouten met behulp van artificiële intelligentie. Voor geavanceerde AI werken wij samen met onze partner: HAL24K.

Technologieën geschikt voor de wegbeheer

LiDAR

LiDAR staat voor ‘Light Detection and Ranging’ en is een technologie die de afstand tot een object of oppervlakte bepaalt door het gebruik van laserpunten. LiDAR is zeer accuraat en detecteert de meest kleine nuances welke nauwelijks waarneembaar zijn voor het blote oog. Dit zorgt voor nauwkeurige 2D en 3D modellen van wegen omgeven met steentjes, vegetatie en bomen. Ook is LiDAR uitermate geschikt voor omgevingen met weinig tot geen licht, zoals ondergrondse tunnels.

Fotogrammetrie

Luchtfotogrammetrie is een methode om vorm en locatie van objecten en gebieden door metingen in foto’s te bepalen. Dit levert hoge kwaliteit beelden, 2D Orthomosaics en 3D modellen op.

De volgende stap

Klaar voor een snelle, veilige en kost-efficiënte aanpak voor wegonderhoud en verkeersmanagement? Neem dan gerust contact met ons op!