Betoninspecties op hoogte binnen een CTR. Dit is hoe Balm bv dat aanpakt.   

Drone foto Bijlmer
}
Leestijd: 4 minuten

 

Al sinds 1962 is Balm bv een ware specialist op het gebied van betonreparatie en renovatie. Zo heeft het bedrijf een uitgestrekte historie in Nederland in het herstellen en versterken van allerlei soorten betonconstructies.

Voor de start van ieder nieuw project vinden er grondige inspecties plaats om de conditie van het beton te peilen. Op deze manier kan er bepaald worden hoeveel materiaal er nodig is om de klus te klaren, en natuurlijk om een kloppende offerte op te stellen voor de klant.

In het geval van hoge appartementencomplexen is dit alleen niet altijd even makkelijk. Er moeten dan hoogwerkers worden ingezet wat niet alleen prijzig is, maar wat ook dagen kan duren om te voltooien.

Voor een project in de Bijlmer wilde Balm graag experimenteren met drones om dit proces te vereenvoudigen, echter bleek dit achteraf een stuk lastiger dan gedacht.

Vliegen in een gecontroleerd luchtruim

Voor een groot renovatieproject in de Bijlmer heeft Balm in samenwerking met Dronepoint voor de eerste keer gebruik gemaakt van onze drone inspectiediensten. Echter ligt de Bijlmer dicht bij Schiphol, waardoor we  te maken met een gecontroleerd luchtruimgebied.

Binnen dit gebied dient elk soort vliegtuig, zowel groot als klein, ten alle tijden een tweewegcommunicatie te onderhouden met de luchtverkeerstoren. Dronepoint is één van de drie partijen in Nederland welke onder deze omstandigheden een drone mag vliegen.

Tijdens de gehele operatie is er een speciaal busje ter plaatse, welke in constante radioverbinding staat met de luchtverkeersleiding. Bij een groen licht fotografeert een industriële drone, uitgerust met 4K camera apparatuur, alle hoeken van het appartement in slechts een paar uur tijd.

Hieronder is zo’n drone foto te zien.

Drone foto balkoninspectie

Een gestructureerde manier van inspecteren

Het appartement in de Bijlmer heeft een behoorlijke omvang, en dat brengt natuurlijk een hoop beeldmateriaal met zich mee. Balm heeft er daarom ook voor gekozen om aan de slag te gaan met ons cloud-based Inspectie & Asset Management platform: asset-viewer.

Alle foto’s worden hier verwerkt en samengebracht in één digitale werkomgeving, speciaal ontwikkeld om het inspectie proces zo goed mogelijk te ondersteunen.

Balm-inspecteurs kunnen nu de conditie van het beton pijlen vanuit het comfort van hun bureaustoel. En met een beeldkwaliteit van 4K waren zelfs de meest kleine details in het beton goed waarneembaar. Met alle visuele informatie in één overzicht, is het nu een stuk gemakkelijker om het werk in te schatten, te plannen en te coördineren met projectteams.

Uiteindelijk bleek de opdracht een stuk sneller, eenvoudiger en goedkoper uitgevoerd met onze drone inspectiedienst. Hierdoor kan Balm offertes sneller en kwalitatief beter opstellen voor haar opdrachtgevers.

Geïnteresseerd hoe drones jouw inspectieprocessen naar een hoger niveau kunnen tillen? Of juist benieuwd hoe je visuele inspectie data het beste kunt benutten aan de hand van software? Neem dan gerust eens contact op voor vrijblijvend advies