Een oplossing om risico’s beter te evalueren, verminderen en zelfs te voorkomen

Met drones verzamelen verzekeraars binnen no-time de benodigde informatie over een asset.

Als verzekeraar ben je continue op zoek naar de juiste informatie over een asset om je werk zo goed mogelijk uit te voeren. Met de juiste inzichten vanuit de lucht maak je betere beslissingen over verzekeringspolissen, schadeclaims en behandel je zulke claims ook nog eens een stuk efficiënter.

Excellentie & klanttevredenheid

Uit onderzoek blijkt dat polishouders een stuk meer tevredenheid uiten naar hun verzekeraars wanneer claims snel behandeld en uitgekeerd worden. Snel toegang tot een volledige data set van een asset verbetert het behandelingsproces in zowel snelheid als kwaliteit. Met volledige asset-kennis ben je als verzekeraar ook beter in staat om je klanten op een transparante wijzen te informeren over de potentiële risico’s.

Zowel kost-efficiënt als veilig

Zodra een asset schade heeft opgelopen is het belangrijk om snel ter plaatse te zijn om dit vakkundig te evalueren. Dit is niet altijd even makkelijk: zo zijn daken vaak slecht toegankelijk, wat meer risico’s, tijd en kosten met zich mee brengt. Des te meer in het geval van brandschade. Drones zijn in dit soort situaties zowel veilig als kost-efficiënt, en kunnen zelfs plekken inspecteren waar mensen normaal gesproken niet zouden kunnen komen.   

 

Voorkom Fraude

Volgens het ‘Insurance Information Institute’ veroorzaakt fraude jaarlijks tot wel 10% in verliezen rondom eigendom en ongevallenverzekeringen en te betalen schades. Ga fraude uit de weg door zowel de begin als eind conditie van een asset de goed in te meten. Volledige datasets zoals 4K foto’s, 2D Orthomosaics en 3D modellen bieden duidelijkheid, transparantie en onomstotelijke documentatie.

Beter samenwerken

Stroomlijn en vereenvoudig workflows voor de evaluatie en behandeling van schadeclaims met onze inspectie & asset management software oplossing: asset-viewer. Bekijk, analyseer en deel allerlei soorten data sets in één digitale werkomgeving. Verleen veilig toegang aan stakeholders en zorg ervoor dat iedereen altijd op dezelfde lijn zit.

 

Technologieën geschikt voor verzekeraars

Thermisch

Met behulp van thermische sensoren kunnen verborgen gebreken vroegtijdig aan het licht worden gebracht. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zowel de aanwezigheid als de omvang van (mogelijke) water- of brandschade in kaart te brengen. 

Fotogrammetrie

Lucht fotogrammetrie is een methode om vorm en locatie van objecten en gebieden door metingen in foto’s te bepalen. Dit levert hoge kwaliteit beelden, 2D Orthomosaics en 3D modellen op.

Besloten ruimtes

Met speciale drones is het mogelijk om besloten ruimtes te betreden welke normaal gesproken te gevaarlijk, tijdrovend of kostbaar zouden zijn. Hierdoor kunnen gevaarlijk of juist erg moeilijk te bereiken plaatsen toch geïnspecteerd worden.

De volgende stap

Klaar voor een nieuwe aanpak waar veiligheid, efficiëntie en klanttevredenheid centraal staan? Neem dan gerust contact met ons op!